Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за 2017 рік

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за 2017 рік порівняно з відповідним періодом минулого року становив 100,2 відсотка, грудень 2017 року до грудня 2016 року – 112,7 відсотка.

     Підприємствами області за 2017 рік вироблено 2,2 тис.т м’яса свинини, 8,2 тис.т ковбасних виробів, 2,5 тис.т масла вершкового, 3,4 тис.т маргарину і жирів харчових, 29,0 тис.т борошна, 28,0 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 98,5 тис. т цукру білого кристалічного бурякового, 1,4 тис.т виробів здобних, 1,8 тис.т печива солодкого і вафель, 0,9 тис.т шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, 159 т тортів, 283 т соків фруктових та овочевих.

     Збільшилося виробництво масла вершкового – на 57,0 відсотків, маргарину і жирів харчових – на 14,0 відсотків, цукру білого кристалічного бурякового – на 13,9 відсотка, борошна – на 4,9 відсотка, печива солодкого і вафель – на 11,3 відсотка, виробів здобних  – на 2,8 відсотка. 

     За підсумками 2017 року харчовики Волині реалізували продукції на 6,7 млрд.грн, що становить 24,8 відсотка загальнообласного обсягу промислової реалізації.

     Значний вклад в харчову промисловість області внесли приватні акціонерні товариства «Володимир-Волинська птахофабрика», «Волиньхолдінг», цех забою та переробки птиці товариства з обмеженою відповідальністю «Птахокомплекс «Губин», товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехніка», з додатковою відповідальністю «Рожищенський сирзавод» та публічні акціонерні товариства «Луцьк Фудз», «ТЕРЕМНО ХЛІБ», яким належало майже 80 відсотків загальнообласної реалізації харчової промисловості.

     Волинь вносить чималий внесок у виробництво продуктів харчування в Україні. Майже 60 відсотків кетчупів і соусів томатних інших, понад 20 відсотків майонезу та соусів емульгованих, більше 10 відсотків замороженого м’яса птиці, вироблених в державі, належить підприємствам області.