Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за 2018 рік

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за 2018 рік порівняно з відповідним періодом минулого року становив 100 відсотків, грудень 2018 року до грудня 2017 року – 104,2 відсотка.

     Підприємствами області за 2018 рік вироблено 32,3 тис. т м’яса курей, курчат, 4,6 тис.т м’яса свинини, 8,8 тис.т ковбасних виробів, 2,6 тис.т масла вершкового, 2,1 тис.т маргарину і продуктів пастоподібних, 26,1 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 1,3 тис.т виробів здобних, 820 т печива солодкого і вафель.

     Збільшилося виробництво м’яса свинини у 2 рази, м’яса курей, курчат – на 29,3 відсотка, печива солодкого, вафель та вафельних облаток – на 13,1 відсотка, масла вершкового – на 6,0 відсотків, ковбасних виробів – на 7,1 відсотка.

     За одинадцять місяців 2018 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 6,7 млрд. грн, що складає 24,6 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.

     При питомій вазі області 1,5 відсотка в обсягах реалізації продукції харчової промисловості України, виробникам Волині належить 60 відсотків загальнодержавних обсягів виробництва кетчупів і соусів, майже 40 відсотків у виробництві гірчиці, 16 відсотків - приправ та прянощів, 13 відсотків у виробництві заморожених плодів та горіхів, 9 відсотків – курей, курчат (частин тушок).