Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-березень 2019 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – березень 2019 року  порівняно з відповідним  періодом минулого року становив 101,3 відсотка,  березень 2019 року до лютого поточного року118,7 відсотка, березень 2019 року до березня минулого року – 105,1 відсотка.

     Підприємствами області за І квартал 2019 року вироблено 8,7 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого, 1,5 тис.т свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої, 2,5 тис. т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, 6,4 тис. т хлібобулочних виробів, 287 т виробів здобних, 182 т печива солодкого, вафель та вафельних облаток покритих шоколадом або іншими сумішами, що містять какао, 124 т печива солодкого, 599 т маргарину і продуктів пастоподібних, 387 т масла вершкового.

     Збільшилося виробництво  виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на  31,1 відсотка, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 17,8 відсотка, свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої – на  17,4 відсотка.

     За січень-березень 2019 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму  1,8 млрд грн, що складає 22,1 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.