Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-червень 2018 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – червень 2018 року  порівняно з відповідним  періодом минулого року становив 102,6  відсотка,  червень 2018 року до червня 2017 року103,5 відсотка.

 

     Підприємствами області за шість місяців 2018 року вироблено 15,8 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіже чи охолоджене, 2,3 тис. т м’яса свинини свіже чи охолоджене, 3,9 т ковбасних, 12,5 тис. т хлібобулочних виробів, 584 т виробів здобних,  391 т печива солодкого, вафлі та вафельних облаток, 1,3 тис. т масла вершкового, 934 т маргарину і продуктів пастоподібних.

 

     Збільшилося виробництво  м’яса свинини свіжого чи охолодженого у 2 рази, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого –  на 31,7 відсотка, масла вершкового – на 17,5 відсотка, печива солодкого, вафлі та вафельних облаток  – на  17,1 відсотка.

 

     За січень-червень 2018 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму  3,4 млн. грн, що складає 23,4 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.

 

     На підприємства області, що займалися закупівлею та переробкою сільськогосподарських тварин, у січні–червні 2018 року від усіх категорій товаровиробників надійшло 44,7 тис.т худоби та птиці в живій масі, враховуючи власно вирощених сільськогосподарських тварин, давальницьку сировину та закуплену за межами області.

     На молокопереробні підприємства надійшло 33,0 тис.т молока, що на 12,7 відсотка більше відповідного періоду минулого року.

 

     Харчова та переробна промисловість є однією із складових господарського комплексу області, що визначається неабияким впливом на розвиток економіки. Виробники Волині вносять чималий внесок у виробництво промислової продукції в Україні.

     Не один рік поспіль частка Волині переважає у загальнодержавних обсягах з виробництва кетчупу і cоусів томатних, гірчиці готової, майонезу, соусів емульгованих (майже 60–20%).