Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-червень 2019 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень-червень 2019 року порівняно з відповідним  періодом минулого року становив 102,2 відсотка, червень 2019 року до червня 2018 року100,1 відсотка.

     Підприємствами області за шість місяців 2019 року вироблено 19,1 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого, майже 3,0 тис. т свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої, 5,2 тис. т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, 12,9 тис. т хлібобулочних виробів, 562 т виробів здобних, 321 т печива солодкого, вафель та вафельних облаток покритих шоколадом або іншими сумішами, що містять какао, 235 т печива солодкого, 1,1 тис. т маргарину і продуктів пастоподібних, 1,0 тис. т масла вершкового.

     Збільшилося виробництво  виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на 33,3 відсотка, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 20,8 відсотка, свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої – на 23,1 відсотка, маргарину і продуктів пастоподібних – на 22,9 відсотка.

     За І півріччя 2019 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 3,6 млрд грн, що складає 23,7 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.

     На підприємства області, що займалися закупівлею та переробкою сільськогосподарських тварин, у січні-червні 2019 року від усіх категорій товаровиробників надійшло 47,4 тис.т худоби та птиці в живій масі, враховуючи власно вирощених сільськогосподарських тварин, давальницьку сировину та закупівлі як на території області, так і за її межами. Загальний обсяг надходжень вищий, ніж у січні–червні 2018 року, на 6,2 відстотка.

     На молокопереробні підприємства надійшло 24,9 тис.т молока, що на 24,4 відсотка менше, ніж торік. Основна частина молока заготовлялась в господарствах населення.