Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-квітень 2019 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – квітень 2019 року  порівняно з відповідним  періодом минулого року становив 102,2 відсотка,  квітень 2019 року до березня поточного року93,1 відсотка, квітень 2019 року до квітня минулого року – 105,0 відсотка.

     Підприємствами області за чотири місяці 2019 року вироблено 11,9 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого, майже 2,0 тис. т свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої, 3,4 тис. т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, 8,6 тис. т хлібобулочних виробів, 386 т виробів здобних, 233 т печива солодкого, вафель та вафельних облаток покритих шоколадом або іншими сумішами, що містять какао, 162 т печива солодкого, 835 т маргарину і продуктів пастоподібних, 545 т масла вершкового.

     Збільшилося виробництво  виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на  38,2 відсотка, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 19,9 відсотка, свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої – на  24,7 відсотка.

     За січень-квітень 2019 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму  2,4 млрд грн, що складає 23,4 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.