Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-липень 2018 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень-липень 2018 року порівняно з відповідним періодом минулого року становив 102,9 відсотка, липень 2018 року до червня поточного року105,4 відсотка, липень 2018 року до липня минулого року104,8 відсотка.

     Підприємствами області за сім місяців 2018 року вироблено 18,6 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіже чи охолоджене, 2,6 тис. т м’яса свинини свіже чи охолоджене, 4,7 тис. т ковбасних, 14,6 тис. т хлібобулочних виробів, 684 т виробів здобних, 472 т печива солодкого, вафлі та вафельних облаток, 1,6 тис. т масла вершкового, 1,1 тис. т маргарину і продуктів пастоподібних.

     Збільшилося виробництво м’яса свинини свіжого чи охолодженого у 2 рази, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 31,1 відсотка, масла вершкового – на 14,7 відсотка, печива солодкого, вафлі та вафельних облаток – на 16,5 відсотка.

     За січень-липень 2018 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 4,1 млн. грн, що складає 24 відсотки в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.