Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-лютий 2019 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – лютий 2019 року порівняно з відповідним періодом минулого року становив 99,2 відсотка, лютий 2019 року до січня поточного року97,8 відсотка, лютий 2019 року до лютого минулого року – 98,7 відсотка.

     Підприємствами області за два місяці 2019 року вироблено 5,3 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого, 920 т свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої, 1,6 тис. т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, 4,1 тис. т хлібобулочних виробів, 187 т виробів здобних, 105 т печива солодкого, вафель та вафельних облаток покритих шоколадом або іншими сумішами, що містять какао, 80 т печива солодкого, 280 т маргарину і продуктів пастоподібних.

     Збільшилося виробництво  виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на 40,3 відсотка, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 13,1 відсотка, свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої – на 18,3 відсотка.

     За січень-лютий 2019 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 1,1 млрд грн, що складає 21,9 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.