Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-серпень 2018 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – серпень 2018 року  порівняно з відповідним  періодом минулого року становив 103,3 відсотка, серпень 2018 року до серпня минулого року105,8 відсотка.

     Підприємствами області за вісім місяців 2018 року вироблено 21,2 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіже чи охолоджене, 3,0 тис. т м’яса свинини свіже чи охолоджене, 5,6 тис. т ковбасних, 16,6 тис. т хлібобулочних виробів, 780 т виробів здобних, 503 т печива солодкого, вафлі та вафельних облаток, 1,9 тис. т масла вершкового, 1,3 тис. т маргарину і продуктів пастоподібних.

     Збільшилося виробництво м’яса свинини свіжого чи охолодженого у 2 рази, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 32,1 відсотка, масла вершкового – на 13,4 відсотка, печива солодкого, вафлі та вафельних облаток  – на 14,6 відсотка. Виробництво ковбасних виробів залишилося на рівні минулого року.

     За січень-серпень 2018 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 4,6 млн. грн, що складає 24,2 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.