Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-травень 2019 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – травень 2019 року порівняно з відповідним періодом минулого року становив 102,6 відсотка, травень 2019 року до квітня поточного року107,1 відсотка, травень 2019 року до травня минулого року – 104,2 відсотка.

     Підприємствами області за п’ять місяців 2019 року вироблено 15,5 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого, майже 2,5 тис. т свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої, 4,3 тис. т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, 10,8 тис. т хлібобулочних виробів, 470 т виробів здобних, 282 т печива солодкого, вафель та вафельних облаток покритих шоколадом або іншими сумішами, що містять какао, 203 т печива солодкого, 958 т маргарину і продуктів пастоподібних, 790 т масла вершкового.

     Збільшилося виробництво виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса – на 35,4 відсотка, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 19,9 відсотка, свинини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої – на  26,9 відсотка, маргарину і продуктів пастоподібних – на 11,7 відсотка.

     За січень-травень 2019 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 3,1 млрд грн, що складає 24,0 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.