Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-вересень 2018 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень – вересень 2018 року порівняно з відповідним періодом минулого року становив 99,2 відсотка, вересень 2018 року до серпня поточного року121,9 відсотка.

     Підприємствами області за дев’ять місяців 2018 року вироблено 24,0 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіже чи охолоджене, 3,2 тис. т м’яса свинини свіже чи охолоджене, 6,3 тис. т ковбасних, 18,6 тис. т хлібобулочних виробів, 885 т виробів здобних, 574 т печива солодкого, вафлі та вафельних облаток, 2,2 тис. т масла вершкового, 1,4 тис. т маргарину і продуктів пастоподібних.

     Збільшилося виробництво м’яса свинини свіжого чи охолодженого майже у 2 рази, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 32,0 відсотки, масла вершкового – на 10,7 відсотка, печива солодкого, вафлі та вафельних облаток – на 13,2 відсотка. Виробництво ковбасних виробів залишилося на рівні минулого року.

     За січень-вересень 2018 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 5,3 млрд. грн, що складає 24,5 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.