Про роботу підприємств харчової промисловості Волинської області за січень-жовтень 2018 року

     Індекс виробництва харчових продуктів, напоїв за січень-жовтень 2018 року порівняно з відповідним періодом минулого року становив 99,8 відсотка, жовтень 2018 року до вересня поточного року147,2 відсотка, жовтень 2018 року до жовтня минулого року101,2 відсотка.

     Підприємствами області за десять місяців 2018 року вироблено 26,8 тис. т м’яса курей, курчат (частини тушок) свіже чи охолоджене, 3,6 тис. т м’яса свинини свіже чи охолоджене, 7,1 тис. т ковбасних, 21,7 тис. т хлібобулочних виробів, 1,1 тис. т виробів здобних, 650 т печива солодкого, вафлі та вафельних облаток, 2,4 тис. т масла вершкового, 1,5 тис. т маргарину і продуктів пастоподібних.

     Збільшилося виробництво м’яса свинини свіжого чи охолодженого майже у 2 рази, м’яса курей, курчат (частини тушок) свіжого чи охолодженого – на 31,4 відсотка, масла вершкового – на 7,9 відсотка, печива солодкого, вафлі та вафельних облаток – на 13,4 відсотка, ковбасних виробів – на 2,5 відсотка.

     За січень-вересень 2018 року реалізовано продукції виробництва харчових продуктів, напоїв (у відпускних цінах без ПДВ і акцизу) на суму 5,3 млрд. грн, що складає 24,5 відсотка в загальному обсязі реалізованої промислової продукції регіону.