Робота департаменту щодо формування проекту Стратегії «Волинь-2020» в частині агропромислового розвитку. ФОТО

28 листопада директор департаменту АПР Юрій Горбенко провів робочу нараду з представниками аграрних служб області з питань розробки стратегії регіонального розвитку області в частині галузі агропромислового комплексу та сільських територій.

Юрій Горбенко підкреслив: «Питання надважливе, адже у наших руках долі сільських територій та їх жителів».

Координатором цієї роботи призначили заступника директора департаменту агропромислового розвитку Людмилу Петриканин, яка доповіла про напрацювання обласної стратегії, а також проінформувала про «Державну стратегію регіонального розвитку на період до 2020 року».

Аграрні служби вже готують пропозиції до Стратегії згідно компетенції по наступним напрямкам: тваринництво, селекційно-племінна робота, землеробство (в тому числі органічне землеробство) та родючість грунтів, овочівництво, насінництво, агромеліорація, альтернативні види палива, інвестиційні проекти, розвиток сільських територій, переробні потужності, сільськогосподарська радіологія. До розробки проектних ідей долучаютьсягромадські діячі, науковці, інвестори.

Людмила Петриканин закликала учасників розробки стратегії віднестися відповідально до даного документу: «Потрібно розробити справді дієву Стратегію, яка окреслить напрямки розвитку галузі агропромислового комплексу до 2020 року».

Усі проектні ідеї, заявки та пропозиції будуть вивчені та проаналізовані, і до 5 грудня цього року передані в департамент економічного розвитку і торгівлі для подальшого їх включення у «Стратегію регіонального розвитку Волинської області на період до 2020 року».