У ФГ «Перлина Турії» відкрили корівник на 280 голів. ФОТО. ВІДЕО

     Сьогодні, 28 листопада в аграрному житті Волинської області відбулася позитивна подія – на базі фермерського господарства «Перлина Турії» відкрили новозбудований об’єкт: корівник на 280 голів, галерею, молочний блок та лагуну.

     На відкриття прибули голова облдержадміністрації Олександр Савченко, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, начальник ГУ Держпродспоживслужби Богдан Лозинський, голова Турійської райдержадміністрації Орест Василишин, голова Турійської районної ради Ольга Черен, керівники агрогосподарств області, колеги та партнери.

     Олександр Савченко привітав Володимира Яренчука із великим поступом в молочно-товарній гулузі. Олександр Ілліч зазначив, що Волинь має право гордитися своїми агровиробниками, адже підприємства аграрного комплексу на сьогодні отримують надвисокі врожаї, про які колись тільки мріяли. Колись, при Радянському Союзі за урожаї у 35 ц/га уже давали звання Героя Соціалістичної Праці. Сьогодні ми маємо урожаї по 70-80 ц/га і річні надої молока по 8,5 тонн з корови.

     Очільник облдержадміністрації акцентував: «Нарешті до нас прийшла європейська система, коли держава допомагає сільгоспвиробникам. Володимир Арсентійович побудував комплекс, в який вклав 24 млн грн, з них держава може компенсувати до 8 млн грн. Окрім того, уже близько 3 млн грн отримали з державної казни за закуплені племінні генетичні ресурси».

     «Всі гуртом ми можемо робити чудо, гуртом ми можемо досягати великих результатів», - підсумував Олександр Савченко та додав, що хотів, аби ФГ «Перлина Турій» ділилася досвідом господарювання із колегами-виробниками.

     Володимир Яренчук привітав присутніх та розповів: «Разом із братом Юрієм на початку весни цього року ми проїхали Прибалтику, Польщу та Німеччину і побачили найкраще із найкращих, що і реалізували на своєму господарстві у селі Задиби Турійського району. Будівництво розпочалася на початку квітня цього року. Багато людей нас не розуміють, адже сьогодні всі вкладають кошти в ресторани та нерухомість. Рентабельність тваринницьких комплексів невисока. Необхідно 10 років, щоб даний корівник окупив себе. Але наші діти та внуки – розумні і працьовиті, а отже ми маємо майбутнє, бо росте гідна заміна».

     По тому, з нагоди відкриття нового тваринницького об’єкту, Олександру Савченку та Володимиру Яренчуку вручили запашний коровай із зерна врожаю 2018 року, вирощеного на землях Турійщини.

     На завершення присутні оглянули новітній корівник, в якому об’єднали досвід кращих європейських практик і господарств.

     До слова, молочне обладнання для новозбудованого комплексу закупили у шведській компанії «DeLaval». На фермі збудували єдиний в області доїльний зал типу «карусель», де одночасно будуть доїти 24 корови. Монтаж обладнання здійснило ПП «Віта-Агро» - офіційний сертифікований дилер шведської компанії «DeLaval» в Україні (директор - Юрій Хомин).