В Україні стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу, присвячений особливостям впровадження НАССР в Україні

     Платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» спільно з Міністерством аграрної політики, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України» розробили навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

     Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:

     – що таке нове харчове законодавство України;

     – що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

     – хто такі оператори ринку;

     – що таке простежуваність у харчовому законодавстві;

     – що таке НАССР та як його правильно читати.

     Курс стане у пригоді усім – представники бізнесу дізнаються, які нові вимоги тепер ставляться перед ними, фахівці державного сектору в харчовій галузі отримають пояснення їхньої рутинної роботи у цікавій манері. А кожен українець зможе довідатись, як отримати безпечний харчовий продукт.

     Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням.

     Реєстрація стартує о 12:00 8 квітня 2019 року. Запрошуємо усіх охочих.

     Довідково:

     В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів – НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

     Тематика курсу:

     1. Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?

     2. Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.

     3. Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

     Автори курсу: Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.

     Запрошений спікер курсу: Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

     Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.